Innovativa Micvac i gott samarbete med Comactiva

En av Micvacs nyskapande förpackningar

Micvac är ett svenskt företag med en innovativ lösning för tillagning och pastörisering av kylda färdigrätter.

Det patenterade Micvac-systemet består av två grundläggande delar:

  • Förpackningen – en speciell kombination av material och design som tillsammans med den unika ventilen gör att maten kan tillagas och pastöriseras direkt i förpackningen.
  • Produktionslinjen – där trågen fylls med färska ingredienser som sedan tillagas, pastöriseras och kyls ner i en jämn, kontinuerlig process.

Systemet gör att både smaken och näringsinnehållet bevaras – helt utan konserveringsmedel och tillsatser! Det naturliga vakuumet ger också rätterna längre hållbarhet i kylen, vilket är positivt för att minimera matsvinn.

Comactiva har jobbat med Micvac sedan 2013 och har hjälpt till med översättning till bland annat engelska, tyska, franska och spanska. Materialet har innefattat allt från webbtext och pressmeddelanden till en kokbok. Nyligen fick vi möjligheten att besöka Micvacs kontor i Mölndal, för att se hur systemet fungerar i praktiken. På plats fick vi en guidad tur i testköket där befintliga och potentiella kunder kan testa att förpacka och tillaga sina maträtter i Micvacs unika system.

Thomas Rösch och Gabriella Rudström från Comactiva Language Partner får en guidad tur av Malin Brodén, Marketing Director på Micvac

Efter att ha arbetat med Micvacs texter under många år var det spännande att få se maskinerna och förpackningarna på nära håll, och att få höra mer om processen och alla dess möjligheter. Vi önskar Micvac lycka till med det fortsatta arbetet och ser fram emot många fler år av gott samarbete och intressanta texter!