På spaning i Almedalen 2017

Är nyligen hemkommen från världens största demokratiska samlingspunkt i Almedalen och full av olika intryck och upplevelser. Detta var mitt andra år, men trots det infann sig likväl en förvirring där valen var så många att jag fick känslan av att inte hinna med någonting alls.

Under den första veckan i juli 2017 bjöds det på 4 111 event. Då är det inte konstigt att man blir lite omtumlad och det är heller inte helt lätt att hitta mellan gränder och bakgårdar i ett puttrigt charmigt Visby.

Hade jag varit riktigt väl förberedd skulle jag ha hunnit med sex event om dagen. Alltså ca 40 event på en hel vecka. Bra koll med andra ord, men dessvärre lyckades några av de events jag ville se kollidera med varandra…. På kvällarna är det mingel av olika slag och sedan är dygnets vakna timmar förbrukade.

Och ändå – kunde jag ha gjort ännu mer? Till nästa år tar jag med mig följande:

 

Foto: Region Gotland

Viktigt vara ute i god tid

Först gäller det att finna ett boende på ”Öjn” – och då ska man vara ute i god tid. För egen del har jag en god vän med stort hjärta som ger mig tak över huvudet, så jag får hålla mig fortsatt väl med honom!

Sedan är det transporten som ska ordnas och mitt boende kräver bil, men eftersom det bara är ett begränsat antal färjor som trafikerar rutten är det även här en bra idé att vara ute i god tid.

Väl framme i Visby parkerar jag alltid utanför Södra porten och tar mig till fots in innanför murarna där jag möts av ett fridfullt lugn på kullerstensgator och fasader klädda i vacker rosprakt för att i nästa stund hamna mitt i myllret av människor och events. Vidden på utbudet sträcker sig från allt om biodling till hur försvaret ska lyckas med sin rekrytering och vidare till mat och trender i arbetslivet.

I din planering som företagare och företagsrepresentant bör du fundera över vilka intresseområden som rör er bransch och därefter söka dig till denna typ av event. Du hittar dem antingen i den tryckta Almedalsguiden eller i appen som är den digitala varianten med innehåll och kartor till eventen som du kan följa i din mobil. Vilka av DINA kunder kommer att vara där? Var finns de och vem är där? Passa på att boka en tid i förväg eller sök upp dem på plats, lär känna fler kontakter och bygg vidare på ditt nätverk.

Så mitt främsta tips är därför detta: förbered dig väl och lycka till med din planering. Lyckas du bara med den kommer du att kunna vara med på minst 40 olika events och knyta en mängd nya spännande kontakter i sommarvimlet. Hoppas vi ses nästa år!

 

Thomas Rösch

Comactiva Language Partner