Språk och översättningsbloggen

Smidig översättning av webbsidor i Wordpress

Skriven av Simon Giulja Ahl | 2024-08-23 09:48

Att nå en global publik med en webbsida på flera språk är inte bara ett sätt att öka antalet kunder, utan en nyckelstrategi för att bygga starkare band med internationella besökare. Genom smidiga integrationer kan du snabbt skapa värden på nya marknader utan att fastna i tidskrävande och  manuellt arbete.

I den här artikeln utforskar vi hur integrationer mellan en webbsida i Wordpress och modern språkteknik gör din globala expansion både snabbare och mer effektiv. 

 

1. Sömlös integration och enkel hantering
En Wordpress-integration med modern språkteknik öppnar upp för en snabb och effektiv översättningsprocess. Istället för att klippa och klistra innehåll skickas det automatiskt för översättning direkt från webbsidan. 

 

2. Kvalitetssäkrade översättningar

Genom att använda sig av mänsklig expertis för hantering av språkteknik, samt språkexperter för kvalitetssäkring av innehåll som kräver det, säkerställer vi på Comactiva att de automatiserad översättningarna håller hög kvalitet. Vi kallar det human-in-the-loop.

 

3. Skalbarhet och flexibilitet

Oavsett om det gäller en blogg, en stor e-handelsplattform eller en företagssida kan integrationen hantera de ökade kraven som följer med internationell expansion. Det är enkelt att lägga till nya språk, hantera flera olika översättningsflöden och anpassa innehållet efter nya marknader. 

 

4. Kostnadseffektivitet

Att investera i en webbsida för en internationell marknad kan initialt verka kostsamt, men genom att använda integrationen i kombination med modern språkteknik får ni en kostnadseffektiv lösning som sparar tid och resurser. Automatisering minimerar det manuella arbete och ger mer tid att fokusera på kärnverksamheten.  

 

Värdet av att lokalisera sidor i Wordpress

Att översätta och lokalisera en webbsida innebär mycket mer än att bara översätta sidor rakt av. Det handlar om att anpassa hela användarupplevelsen efter kulturella normer, preferenser och förväntningar.

Här är några av de mest betydelsefulla värdena som lokaliseringsarbetet skapar på en webbsida i Wordpress.

 

1. Internationalisering

En flerspråkig och lokaliserad webbsida respekterar lokala målgrupper och kommunicerar direkt med prospekt och kunder på deras språk, vilket statistiskt sett konverterar fler besökare till betalande kunder.

 

2. Användarupplevelsen

En av de största fördelarna med att översätta och lokalisera en webbsida i Wordpress är förbättrad användarupplevelse. Besökare som kan navigera och interagera på en webbsida på sitt eget språk känner sig mer välkomna och engagerade. Sannolikheten att de stannar längre på webbsidan, utforskar tjänster eller produkter ökar märkbart. 

 

3. Synlighet på Google

Översättning och lokalisering förbättrar en SEO-strategi drastiskt. Genom att skapa innehåll som är anpassad och optimerad för lokala Google-sökningar kommer sidan att rankas högre på de marknader där ni vill nå ut och sälja era produkter och tjänster. 

 

4. Förtroende och trovärdighet

En översatt webbsida signalerar att man värdesätter kunder på varje lokal marknad och att det finns en vilja att bemöta prospekt och kunder på det egna språket. Detta bygger trovärdighet på lokal marknad ökar förtroende för ett varumärke.

Genom att använda modern språkteknik får ni en effektiv lösning som inte bara ökar räckvidden utan också förbättrar användarupplevelsen, stärker ert varumärkes trovärdighet och förbättrar SEO.

En investering som ger långsiktiga fördelar och hjälper er verksamhet att blomstra på en global marknad.

 

 

Vill du översätta din webbsida i Wordpress?